Sulyok Tamás az Andrássy Egyetem tanévnyitóján

2019. szeptember 18.

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke részt vett és felszólalt az Andrássy Egyetem 2019. szeptember 6-án tartott tanévnyitóján

Sulyok Tamás tanévnyitó beszédében rámutatott, hogy a globalizáció és az európai egységesülés folyamata a felsőoktatás egész rendszerét versenyre készteti. Ez a vállalkozás azonban csak akkor működik jól, ha megteremtjük azokat a peremfeltételeket, amelyek a tudomány továbbadását lehetővé teszik. Ezen peremfeltételek közül a két legfontosabb feltétel az integráció előmozdítása és az identitás megőrzése. Egy egyetem két dologgal is hozzájárulhat ezek előteremtéséhez: egy egyetem képes hidakat verni, mert párbeszédre kényszerít, és mert a megismerés révén megbékélésre késztet.

A megnyitón készült felvétel az Andrássy Egyetem honlapján tekinthető meg >>

Der Globalisierungsprozess, ja bereits die Europäisierung des Hochschulraumes erzeugen einen Wettbewerbsdruck – formulierte Dr. Tamás Sulyok, Präsident des ungarischen Verfassungsgerichts in seiner Festrede bei der Eröffnung des Schuljahres an der Andrássy Universität von Budapest am 6. September 2019. Seiner Ansicht nach gelten Integration und Identität als wichtigste Rahmenbedingungen für jede stabile sozialwissenschaftliche Entwicklung. Wie kann die Wissenschaft diese Entwicklung fördern? Die Wissenschaft, bringt, so sieht man in der Brücken-Symbolik in dem Uni-Siegel, Dialog und Versöhnung mit.

Über der Youtube-Kanal der Universität können Sie die Veranstaltung live verfolgen >>