Középiskolások az Alkotmánybíróságon

Középiskolai tanulóknak szóló ismeretterjesztési programot indított az Alkotmánybíróság a 3-4. (11-12.) évfolyamos tanulók részére. Célunk, hogy bemutassuk az Alkotmánybíróság feladatait, működését, és ezáltal növeljük a diákok alkotmányossággal és az alapvető jogokkal kapcsolatos ismereteit.

A program keretében idelátogató csoportok, osztályok részére az Alkotmánybíróság munkatársai bemutatják az Alkotmánybíróság épületét, és egy előadás keretében ismertetik az Alkotmánybíróság szervezetével, működésével, valamint az Alaptörvénnyel és az alapvető jogokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A csoportokat és osztályokat kísérő tanár vezetésével fogadjuk.

Amennyiben szeretné, hogy intézménye, osztálya tanulói részt vegyenek a fenti programban, kérjük, hogy írjon a tajekoztatas[kukac]mkab.hu címre levelet. A részletek egyeztetése céljából az Alkotmánybíróság főtitkárságának munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.  Jelentkezést csak iskolaigazgatók és tanárok részéről tudunk fogadni.

A programnak külön facebook oldalt nyitottunk, ahol megnézhetőek a látogatásokon készült fotók, valamint tájékozódni lehet a további tudnivalókról:

www.facebook.com/alkotmanybirosagkozepiskolasprogram