EN

Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, egyetemi tanár a tudományos diákköri tevékenység támogatásáért Honoris Causa Pro Scientia aranyérmet kapott.

 

A hazai felsőoktatási tehetséggondozás idei legnagyobb seregszemléje, a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia ünnepélyes záróülését tartották a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében november 18-án.

A rendezvényen tizenhat felsőoktatási intézményben zajló konferenciasorozat legeredményesebb hallgatói és mesterei, valamint a tudományos diákköri tevékenység támogatói kaptak elismeréseket, köztük Paczolay Péter egyetemi tanár, az Alkotmánybíróság elnöke is, aki Szendrő Pétertől, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnökétől vette át a Honoris Causa Pro Scientia aranyérmet.

Az OTDT elnökének megfogalmazása szerint az aranyérem „az Országos Tudományos Diákköri Tanács legnagyobb elismerése azoknak, akik életükkel, munkásságukkal példázzák azt, hogyan kell és lehet az ifjúságot, az arra rátermett fiatal tudósokat segíteni, a diáktudósok és mestereik elismerését pártolni, támogatni”.