EN

Hat együttes részvételével Budapesten rendezték meg először az Alkotmánybíróságok kupája elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgótornát, amelyen több mint húsz alkotmánybíró és negyven alkotmánybírósági munkatárs lépett pályára a környező országok alkotmánybíróságai részéről. A következő tornát Ausztriában rendezik meg.

Budapesten rendezték meg az elmúlt héten a közép-európai alkotmánybíróságok első kispályás labdarúgótornáját, amelyen a magyar Alkotmánybíróság mellett a horvát, az osztrák, a román, a szlovák és a szlovén taláros testület csapata vett részt. A kupán a hat ország több mint húsz alkotmánybírója és negyven alkotmánybírósági munkatársa lépett pályára.

A torna fővédnöke, Paczolay Péter, a magyar Alkotmánybíróság elnöke az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta: azzal a szándékkal rendezi meg a magyar Alkotmánybíróság elsőként, hagyományteremtő szándékkal a közép-európai alkotmánybíróságok kispályás labdarúgótornáját, hogy a sport, a közösen eltöltött programok még közelebb hozzák egymáshoz a szomszédos nemzeteket.

Az Alkotmánybíróságok kupáján a magyar Alkotmánybíróság elnökén kívül csapatával tartott Gerhart Holzinger, az osztrák, Augustin Zegrean, a román és Miroslav Mozetič, a szlovén taláros testület elnöke is. Az alkotmánybírósági vezetők a labdarúgótorna alkalmából informális találkozókat és megbeszéléseket is folytattak egymással aktuális kérdésekről.

A győzelmet a magyar csapat szerezte meg az osztrák, a szlovák és a horvát együttes előtt. A következő kupát Ausztriában rendezik meg.

A kapcsolódó fotógaléria képeit dr. Haraszti Judit készítette.