Csoportos látogatási lehetőség

A járványhelyzetre tekintettel a csoportos látogatások jelenleg szünetelnek az Alkotmánybíróságon.

 

Az Alkotmánybíróság csoportos látogatására van lehetőség, melynek keretében egy előadás során bemutatjuk az Alkotmánybíróság történetét, szervezetét, főbb hatásköreit, a legfontosabb ügymeneti kérdéseket és ismertetjük a legfrissebb statisztikai adatokat. 2012 óta több ízben látogatták intézményünket hazai és külföldi jogi egyetemek oktatói, egyetemistái, ösztöndíjas diákok, külföldi bíróságok bírái és munkatársai, valamint egyéb szakmai érdeklődők.

Amennyiben a látogatásra szeretne jelentkezni, kérjük, hogy írjon a tajekoztatas[kukac]mkab.hu címre e-mailt. A látogatás időpontja, valamint egyéb részletek egyeztetése céljából az Alkotmánybíróság főtitkárságának munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Az Alkotmánybíróság emellett középiskolai tanulóknak szóló ismeretterjesztési programot indított a 3-4. (11-12.) évfolyamos tanulók részére. Célunk, hogy bemutassuk az Alkotmánybíróság feladatait, működését, és ezáltal növeljük a diákok alkotmányossággal és az alapvető jogokkal kapcsolatos ismereteit. A program részleteiről itt találhat további információkat>>