EN

 

Az Alkotmánybíróság döntéseit teljes ülésen, öttagú tanácsban vagy egyesbíróként hozza. Az Ügyrend alapján lehetőség van továbbá háromtagú tanácsok felállítására is. A teljes ülés dönt a törvények alkotmányosságáról, és más, az Ügyrend által meghatározott kérdésekben.

Az öttagú tanácsok összetételét és a tanácsvezetők személyét az 1002/2017. (IX. 12.) AB Tü. határozatában állapította meg az Alkotmánybíróság teljes ülése. E szerint az 1. öttagú tanács tagjai dr. Horváth Attila tanácsvezető, dr. Czine Ágnes, dr. Balsai István, dr. Juhász Imre és dr. Sulyok Tamás alkotmánybírók. A 2. öttagú tanács tagjai dr. Szívós Mária tanácsvezető, dr. Schanda Balázs, dr. Pokol Béla, dr. Stumpf István  és dr. Varga Zs. András alkotmánybírók. A 3. öttagú tanács tagjai dr. Hörcherné dr. Marosi Ildikó tanácsvezető, dr. Salamon László, dr. Dienes-Oehm Egon, dr. Szabó Marcel és dr. Szalay Péter alkotmánybírók.

Az egyesbírók személyét az Alkotmánybíróság elnöke jelöli ki. 2018. július 1-jétől 2018. szeptember 30-ig dr. Schanda Balázs és dr. Szabó Marcel alkotmánybírók látják el az egyesbírói feladatokat.