MENU
kezdőlapin englishügyfélkapukapcsolat

Közlemények

2017.02.16Újabb mérföldkő a visegrádi együttműködés történetében: magyar kezdeményezésre került sor az első V4-es alkotmánybírósági csúcstalálkozóra

Első ízben Budapest adott otthont 2017. február 16-án annak a történelmi jelentőségű találkozónak, amelyen valamennyi visegrádi ország alkotmánybírósága képviseltette magát. A cseh, lengyel és szlovák alkotmánybíróságok vezetői, illetve képviselői részt vettek a magyar Alkotmánybíróság által szervezett konferencián, amely azt a kérdést járta körül: miként őrizhető meg az alkotmányos identitás az Európai Unió keretein belül.

2017.01.13Közlemény a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény előzetes alkotmányossági vizsgálata tárgyában

Az Alkotmánybíróság a mai napon nyilvánosan kihirdetett határozatában megállapította, hogy az Országgyűlés által 2016. december 6-i ülésnapján elfogadott, a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény támadott, a közigazgatási felsőbíróságként eljáró bíróságra vonatkozó rendelkezései alaptörvény-ellenesek.

2017.01.12Az Alkotmánybíróság pénteken hirdet döntést a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényről

Budapest, 2017. január 11., szerda – Az Alkotmánybíróság pénteken nyilvánosan hirdeti ki határozatát az államfő által megtámadott, a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényről – közölte az Alkotmánybíróság szerdán a honlapján.

2017.01.11Az Alkotmánybíróság pénteken nyilvánosan hirdeti ki határozatát a köztársasági elnök által megtámadott törvény ügyében

Az Alkotmánybíróság 2017. január 13-án, pénteken 11 óra 30 perckor nyilvános teljes ülésen hirdeti ki határozatát az Országgyűlés által 2016. december 6-án elfogadott, a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény (T/12234. számú törvényjavaslat, a továbbiakban: Törvény) előzetes alkotmányossági vizsgálata tárgyában. A törvénnyel kapcsolatban a köztársasági elnök fordult az Alkotmánybírósághoz tavaly decemberben.

KERESÉS ÉS SZŰRÉS AZ ÜGYEKBEN

A döntés

sorszáma évszáma

Az ügy

ügyszáma évszáma

Részletes keresés és szűrés

 

KERESÉS ÉS SZŰRÉS AZ ÜGYEKBEN

A döntés

sorszáma évszáma

Az ügy

ügyszáma évszáma

Részletes keresés és szűrés